Monday Session: Sadat X, El Da Sensei, Beneficence

Kihagyhatatlan az e heti Monday Session!

Sadat X már 1991-ben feltűnt a Tribe Called Quest ‘Low End Theory’ című albumán, de igazán ismertté a Brand Nubian megalakulásával vált. Számtalan lemezt jelentetett meg, gyakorlatilag mindenkivel nyomult a keleti parti underground vonalon: Pete Rock, Diamond D, J Rawls, Da Beatminerz… Legutóbbi, az 1996-os ‘Wild Cowboys’ várva várt folytatása, a ‘Wild Cowboys II’ is olyan vendégszereplőkkel készült, mint Ill Bill, A.G. vagy Brand Nubian.

El Da Sensei az Artifacts krú tagjaként robbant be a hiphop világába. Elévülhetetlen érdemük volt a tudatos hiphop-fogyasztókat és graffitiseket tömörítő backpacker, azaz hátizsákos szubkultúra világméretű terjedésében, és olyan bombákat engedtek el, mint a ‘Wrong Side Of Da Tracks’ vagy a ‘Come On With The Git On’.
A kétezres években El kivált a csapatból, utazgatni kezdett, Japántól Svédországig láthattuk feltűnni nevét rapválogatások borítóin, mígnem 2003-ban megjelentette első szólóját ‘Relax, Relate, Release’ címmel.

Ahogy az Artifacts-et is ismerték úgy, mint ‘Brick City Kids’, úgy az este harmadik vendége, Beneficence is a Téglavároshoz, azaz Newarkhoz köthető, ahol ő az egyik legrégebbi független mikrofonista . Albumok sora köthető a nevéhez, legkiemelkedőbb a 2011-es ‘Sidewalk Science’, amin olyan featek szerepelnek, mint Kazi, Frank Nitt (Frank-N-Dank), Prince Po, Roc Marciano, Lord Tariq… és ami azóta is stabilan pörög a lejátszóban, de a legújabbat, a ‘Concrete Soult’ is be fogja mutatni nekünk hétfő este a Kolorban.

Bemelegít az NKS, lemezeket pakol Kool Kasko és a két házigazda, Mr.MSTRS & fantomAZ

Belépő: 1000Ft
Facebook event itt!

Facebook0Twitter0Google+0Pinterest0tumblrReddit0
kategóriák: hírek